Napelem

Napelem és napkollektor két gyakran kevert eszköz a megújuló energiaforrások témakörében. A napelem közvetlenül a napsugárzásból állít elő villamos energiát míg a napkollektor a nap melegét felhasználva készít meleg vizet. Ezen az oldalon mi a napelem rendszereket szeretnénk Önnek bővebben bemutatni:

Napelem rövid működése: A napelemre eső fényt a napelem alakítja villamos energiává különböző kémiai folyamatok során. (Ha szeretné bővebben megismerni: Napelemes rendszerek működése)

A hatékony napelem rendszerek több napelem táblából épülnek fel, melyeket a leggyakrabban a háztetőkön helyeznek el. (Egy napelemtábla mérete 125 x 63 cm ami mindössze 6,5mm vastag, ezzel a mérettel 45W teljesítményre képes.) A napelem által termelt villamos energiát egy un. inverter segítségével alakítjuk használható energiává.

Mint minden befektetésnél, itt is nagyon fontos a megtérülés:

A megtérülés mértéke arányban áll a befektetés nagyságával. Versenytársainkkal szemben olyan költséghatékony technológiát alkalmazunk, mellyel a megtérülés ideje 8-9 évre csökkenhet!

Igen, ez azt jelenti Önnek, hogy a 10. évtől a napelemekből felépülő erőműve már bevételt termel Önnek! (Ez kifejezetten igaz az 1.1 kW-os rendszerekre, melyek 25 napelemtáblából épülnek fel.)

A napelemek által megtermelt villamos energiát vagy közvetlen felhasználjuk vagy “eladjuk” az áramszolgáltatónknak, aki ezt köteles rögzített áron megvásárolni. Így a napelem által termelt energia semmilyen esetben sem vész el!

Ezek mellett fontos kihangsúlyozni, hogy a napelemtáblákra 25 év garanciát vállalunk!

Napelem telepítés

Továbblépés:

Napelemes rendszerek működése

Napelem ár - Ajánlatkérés

Referenciáink

Napelem, Napelem rendszerek, Napelemes rendszerek, Napelemek

Napelemekkel kapcsolatos cikkeink

Ha csak napelem táblát szeretne - HG45 napelem akció
Napelemtáblák közötti különbségek